Sunati la +40724 032 108 sauRezervati Online ACUM

Echitatie

Echitaţie …îmbinare între artă, sport şi sănătate

                Country Club devine locul de start pentru o excursie călare, individuală sau de grup, alături de un însoţitor, în pădurile şi satele din împrejurimi, care se înfăţişează precum paginile unei poveşti, unde liniştea, tradiţiile, simplitatea şi aerul curat vă îndrumă către natura care vi se oferă fără rezerve.

                Nobila artă a echitatiei, vă oferă oportunitatea de a vizita şi locuri în care modernitatea slujeste omul fără a-l înlanţui, unde timpul parcă a încremenit iar oamenii trăiesc într-un ritm aparte.

                Iarna, vă invităm la o plimbare cu sania, în care obiceiurile de sezon, aromele vinului fiert cu scorţişoară şi peisajele pitoreşti, parcă te întorc în timp, oferind prilejuri de contemplare şi de aducere aminte…pentru că natura îşi oferă frumuseţea celor care îndrăznesc să o caute!

Hipoterapia:

                Este ramura reabilitării ecvestre și reprezintă terapia cu ajutorul calului, pentru persoanele cu dizabilități.

                Călăria terapeutică, parte a hipoterapiei, denumită și terapie asistată de cai, înseamnă folosirea calului în activități orientate pentru a atinge o mare diveristate de obiective terapeutice. Acest tratament este unul din cele mai eficiente pentru a îmbunătăți postura, echilibrul, mobilitatea precum și alte funcțiuni.

                Marele moment de recunoaștere a hipoterapiei are loc în 1952 la jocurile Olimpice de la Helsinki unde Liz Hartel câștigâ medalia de argint la proba de călărie-dresaj, o tânăra care apare la festivitatea de premiere în scaun cu rotile.

                Călăria pentru persoane cu nevoi speciale, este recunoscută a fi una dintre cele mai progresive forme de terapie.

                Beneficiile fizice sunt: îmbunătățirea echilibrului, fortificarea musculară, îmbunătătirea coordonării, reflexe mai rapide, întinderea mușchilor încordați sau spastici, creșterea gamei de mobilitate a articulațiilor, integrarea senzorială.

                Beneficiile psihologice: senzația de bine, creșterea încrederii de sine, creșterea interesului pentru lumea înconjurătoare cât și pentru propria existență, dezvoltarea răbdării, controlul emoțional.

What your social media consultant will do for you depends on your goals